Author: Dušan

21. maj 2019 – Strokovno predavanje CELIAKIJA PRI OTROCIH

V torek, 21. maja smo v društvu izvedli predavanje z naslovom "Celiakija pri otrocih", v izvedbi Tatjane Pavlin, specialistke pediatrinje in gastroenterologinje iz otroškega oddelka Splošne bolnice Novo mesto. Udeležilo se je 15 članov društva in pridobilo številne odgovore in usmeritve za nadaljnje življenje brez glutena. Za organizacijo je poskrbela Lidija Žalec.
Več...

13. april 2019 – Usposabljanje mentorjev

Mentorstvo bo v društvu v bodoče pomembna vez pri prenosu izkušenj in znanja na novo diagnosticirane bolnike s celiakijo, zato smo na naše mentorje še posebaj ponosni. Malce pred 8h zjutraj smo se zbrali na Šolskem centru Novo mesto, kjer nas je pozdravil predsednik društva Celiac, Goran Makar in predstavil mentorstvo in potek usposabljanja. Skozi Življenje brez glutena – od diagnoze do polnega življenja brez glutena, nas je popeljala Suzana Kranjec avtorica knjige Življe...
Več...

15. marec 2019 – 14. skupščina Društva Celiac

V petek, 13.3.2019 smo organizirali skupščino društva Celiac - Življenje brez glutena. Čez 120 udeležencev je potrdilo spremembo statuta in pozdravilo vrnitev Vitapeka. Ob tej priložnosti smo mu izročili simbolični ček za 2500 € zbrane pomoči s strani vseh vas. Za Juršetove smo zbrali 410 €. Za oba je še možno nakazati na naš račun. Za požrtvovalno delo v korist društva smo se zahvalili Marjetki Kreševec in Danijelu Brezovarju. Ob odhodu smo članom bolnikom razd...
Več...

1. marec 2019 – Kuharska delavnica pustnih dobrot

1. marca 2019 smo se nadobudni kuharji zbrali v Osnovni šoli Šentjernej, kjer so nas lepo sprejele kuharice tamkajšnje šole. Ustvarjali smo pod budnim očesom Junkar Melite. Pripravili smo pustne brezglutenska dobrote in sicer dve varianti krofov, krhke flancate, miške in princes krofke. Slaščice so nam seveda uspele in so bile izjemno dobre.
Več...

14. december 2018 – Predstavitev knjige »Fermentiraj.si in Brezglutenska akademija«

Organizirali smo predstavitev knjige naših dveh članic Marjetke Kreševec in Suzane Kranjec, v veliki dvorani Šolskega centra Novo mesto. Z obsežno knjigo »Fermentiraj.si in Brezglutenska akademija«, so bolniki s celiakijo dobili odličen priročnik, za lažje življenje brez glutena. Avtorici bosta od prodanega izvoda knjige namenili 2 € Društvu Celiac, za namene izobraževanja o 100% brezglutenski dieti. Predstavitev je vodila Ajda Makar. Strokovno oceno knjige pa je podal doc. dr. Evgen Benedik. P...
Več...

30. november 2018 – Silvestrovanje 2018

V petek 30.11.2018, smo se družili na društvene Silvestrovanju. Tokrat smo praznovali v prvi slovenski BG restavraciji LIPA v Olimju. Tradicionalno silvestrovanje društva smo izvedli v gostišču Lipa v Podčetrtku. Na začetku nam je za »predjed« predavala Marjetka Kreševec o izbiri brezglutenskih živil in o branju deklaracij. Za tem smo se prepustili kramljanju ob varni in bogati brezglutenski večerji. Na koncu nas je z BG torto presenetila Gordana Kušar iz Varaždina, lastnica slaščičarne ...
Več...
Top
Življenje brez glutena