13. april 2019 – Usposabljanje mentorjev

by Dušan

Mentorstvo bo v društvu v bodoče pomembna vez pri prenosu izkušenj in znanja na novo diagnosticirane bolnike s celiakijo, zato smo na naše mentorje še posebaj ponosni.

Malce pred 8h zjutraj smo se zbrali na Šolskem centru Novo mesto, kjer nas je pozdravil predsednik društva Celiac, Goran Makar in predstavil mentorstvo in potek usposabljanja.

Skozi Življenje brez glutena – od diagnoze do polnega življenja brez glutena, nas je popeljala Suzana Kranjec avtorica knjige Življenje brez glutena in soavtorica knjige Fermentiraj.si in Brezglutenska akademija

Predavanje o celiakija nam je pripravila Maja Denkovski, dr. med., spec. interne medicine, zdravnica v Splošni bolnici Novo mesto.

Po odmoru za kavico je sledilo predavanje “Psihološka stanja bolnika s celiakijo po diagnozi – kako nuditi uspešno podporo”, katero je pripravila doc. dr. Nataša Rijavec Klobučar, specialistka zakonske in družinske terapije .

Kako nadoknaditi primanjkljaj absorpcije“, nam je predstavil doc. dr. Evgen Benedik, u.d.i. živ. tehnol., klinični dietetik na Pediatrični kliniki Ljubljana.

Po kratkem odmoru je sledilo “Branje deklaracij in pasti pri brezglutenski ponudbi“, gospe Marjetke Kreševec, u.d.i. živ. tehnol., svetovalke na področju brezglutenske diete in soavtorice knjige Fermentiraj.si in Brezglutenska akademija.

ČE SMO OBRNJENI V PRAVO SMER, JE VSE, KAR MORAMO STORITI, DA HODIMO NAPREJ!